Binden om te verbinden

Daar waar vriendschap en voetbal samen komt (verbinding door engagement)

In de kruising van vriendschap en voetbal ontstaat een essentieel samenspel. 'Betrokkenheid' was het buzzwoord van de laatste jaren. Tegenwoordig is 'verbondenheid' een onmisbare term in het jargon van organisatie- en communicatiemanagement. Net als begrippen als 'draagvlak', 'duurzaamheid' en 'transparantie' lijken ze inherent aan hedendaags beheer en communicatie, maar vaak blijven ze holle frasen in schijnbaar moderne taal. Organisaties moeten deze betrokkenheid en verbinding durven concretiseren.

De Pro Clubs-community's voelen zich al lange tijd in de steek gelaten door EA. Ik zie teams al jaren worstelen, op zoek naar erkenning, betrokkenheid, samenwerking en binding. Teams die bereid zijn het uiterste te doen voor sponsors. Eredivisieclubs hebben slechts één e-sporter om hun club te vertegenwoordigen. De meeste jongeren begrijpen anno 2024 dat e-sporter worden niet haalbaar is, niet alleen vanwege het grote aantal FIFA-spelers in Nederland, maar ook vanwege de manipulatie binnen FUT die weinig te maken heeft met de realiteit. Deze jongeren verlangen naar volwassenheid, realiteit, binding, likes, erkenning en gezamenlijke prestaties. Het spel zelf is niet realistisch en verdient geen bindende waardering.

Voor elke organisatie, bedrijf of vereniging is het doelgroepbereik breed, en dat geldt ook voor Pro Clubs. Waarom? Om een club te beheren zijn minimaal 15 spelers nodig voor rotatie (in de toekomst meer als er meerdere clubs actief zijn in verschillende divisies). Er zijn stafleden nodig om de club te beheren. De leeftijd om een club te beheren moet boven de 23 zijn, maar het kan ook een familielid zijn dat van voetbal houdt of al bekend is met FIFA. Het beheren van een club vereist geen actieve deelname aan het spel. Dus in plaats van slechts één speler heb je nu een heel team of competitie die wordt gespeeld door jouw consumenten, jouw klanten, leden en toekomstige FANS.

Dit alles is realiseerbaar met een minimaal budget. Een eigen competitie met een potentieel groot bereik onder leiding van een professionele organisatie die ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, wordt gestart en boeit. Het doel is om de gehele groep (teams) van consumenten die samenwerken in het belang van sponsors erkenning te geven en aan jouw bedrijf, vereniging of organisatie te binden.

Verbinding in het Spel: Esports11 Virtuele Voetbalbond

Bij Esports11 gaat de connectie verder dan enkel het spel. Ontdek wat ons verbindt:

  • Identiteit: Speel onder je eigen naam of die van je idool, vermijd discriminerende, religieuze of kwetsende namen. PSN ID's worden getransformeerd naar "Player 1, Player 2", etc.

  • Clubtrots: Draag de tricot van je eigen merk of club tijdens het spel.

  • Virtuele Club: Neem deel met een eigen Virtuele Club, officieel lid van Esports11 Virtuele Voetbalbond. Onze coaches staan klaar om je te begeleiden bij de oprichting en trainingen.

  • Fysieke en Virtuele Aanwezigheid: Toekomstige plannen om fysiek samen te komen, maar ook nu al de mogelijkheid om vanuit huis deel te nemen.

  • Spelenderwijs Leren: Trainingen worden op een speelse manier overgedragen.

  • Sociale Samenspel: De meest sociale spelmodus, waarin groepsverband en digitale interactie centraal staan.

  • Gedeelde Adrenaline: Iedereen ervaart dezelfde adrenaline tijdens wedstrijden.

  • Ontdekking en Ervaringen: Verken samen het spel en deel je ervaringen.

  • Generatieoverstijgend: Creëer een brug tussen generaties door ouderen meer te betrekken bij de games die hun kinderen spelen.

  • Gezamenlijk Succes en Verlies: Win of verlies samen als een team, versterk de banden binnen onze gaming community.

FC24 Clubs: Verbinding in de Virtuele Voetbalwereld

Ontdek de kracht van Pro Clubs, waar je je eigen club/team vormt, een naam kiest en vrienden uitnodigt om samen te spelen tegen gelijkgestemde teams. Ons platform introduceert een uniek format, geïnspireerd door auteur H. Krom, waarbij de focus ligt op elk team, met speciale aandacht voor degenen die zich nog in een groeifase bevinden. Ervaar opwinding, ondernemerschap, financiële betrokkenheid en onderlinge concurrentie tussen alle deelnemende teams.

Teamwerk is de sleutel tot succes; het gevoel deel uit te maken van een collectief is onmiskenbaar. Pro Clubs biedt een sociale en verbindende ervaring, vooral in deze tijd waarin samenzijn centraal staat.

Voetbal is een kunst, vergelijkbaar met dansen, maar de ware kunst ligt in de uitvoering. Ons doel is om een voetbalervaring te bieden die opmerkelijk en waarheidsgetrouw is.

Er is iets bijzonders aan Pro Clubs; het vermogen om mensen samen te brengen en een ervaring te creëren die de echte voetbalwereld benadert. Spelers die langdurig samen spelen, ontwikkelen een ongekende synergie, waar doordachte steekpasses en perfect getimede runs het verschil maken. Dit schouwspel is wekelijks te bewonderen in de Pro Premium League (Eresports11) van ESPORTS11.