FAQ

1. Staken van een Wedstrijd door Rode Kaarten


Inleiding:

Bij het eerste seizoen van Esports11 tackelde ik iedereen, wat resulteerde in vele rode kaarten. Toen mijn club nog maar 7 spelers had, stopte de wedstrijd volgens de Official, die beweerde dat ik 'te weinig' spelers had. Hierdoor wonnen zij met 1-0, terwijl mijn club 1-0 voorstond! Mijn vraag is dus: kan een wedstrijd in het echt ook gestaakt worden door de Official als de ene partij nog maar 7 spelers heeft en de andere nog wel 11? En wint degene met 11 dan ook met 1-0? 

Vraag:

Wanneer stopt het voetbal door rode kaarten?

Toelichting:

Bij Esports11 ligt de grens bij 8 spelers. Met minder dan 8 spelers wint de tegenstander automatisch met 1-0, dit geldt ook in extreme gevallen zoals niet opdagen of opgeven om diverse redenen. De stand wordt automatisch aangepast als de tegenpartij niet kan doorspelen. Het hangt af van melding door de club en waarneming van de Official. Niet komen opdagen resulteert in een automatische 1-0 nederlaag, zelfs met een geldige reden.

Opmerking:

In gevallen waarin een team bijvoorbeeld met 9-0 voorstaat en de tegenpartij een vierde rode kaart krijgt, blijft de uitslag behouden. Dus in zo'n situatie blijft het 9-0.

Toelichting:

In dergelijke gevallen behoudt het leidende team de uitslag. Dus in jouw geval blijft het 9-0.

2. Over de clean sheet voor verdedigers in Esports11

Vraag:

"Mag ik vragen waarom verdedigers geen clean sheet krijgen? Dat gebeurt wel in andere competities, en in het echte voetbal wordt gesproken over de verdediger die de clean sheet houdt op hetzelfde moment als de keeper. Mijn motivatie als verdediger is om een clean sheet te krijgen en erkend te worden voor mijn werk!"

Antwoord:

"In het echte voetbal wordt de clean sheet gezien als een teamprestatie, waarbij de doelman en de verdediging samenwerken. Het is een statistiek die alleen voor doelmannen geldt, terwijl andere aspecten van verdedigend werk worden gewaardeerd door verschillende statistieken. Een clean sheet is dus een reflectie van de prestatie van het hele team, niet alleen van individuele spelers."

Vraag 2:

"Dus het is niet mijn clean sheet als ik de bal net voor de doellijn red? Dat klinkt raar!"

Antwoord:

"Klopt, het redden van een bal voor de doellijn is een belangrijke verdedigende actie, maar clean sheet is een statistiek die specifiek geldt voor doelmannen als reflectie van hun prestatie in het houden van het doel schoon. Het is een statistiek die de teamprestatie weerspiegelt, waarbij alle spelers een rol spelen in het voorkomen van doelpunten."

3. Veelgestelde vragen

Klik hier en begin te typen. Eum fugiat quo voluptas nulla pariatur at vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate.